Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /var/www/vhost/cnmolins.cat/home/html/wp-content/plugins/monit.php on line 273

Notice: Undefined variable: organic in /var/www/vhost/cnmolins.cat/home/html/wp-content/plugins/monit.php on line 298
Domènec Gris: “Vaig arribar a pensar que no acabaria” | Club Natació Molins de Rei

Dissabte, tres triatletes del CN Molins van participar al 23è Ironman de Lanzarote. Els participants havien de nedar 3,8 quilòmetres, recórrer 180 quilòmetres en bicicleta i acabar amb una marató de 42,2 quilòmetres. Josep Colomina, Paco González i Domènec Gris van aconseguir acabar la competició. En el cas del Domènec, soci des de fa 23 anys del club, es tractava del seu quart Ironman.

Quins temps vau fer a l’Ironman d’aquest cap de setmana?
En Paco González va fer un temps de 12 hores, 1 minut i 29 segons, acabant el 570è en total i el 137è a la seva categoria. Jo vaig trigar 5 minuts i 10 segons més; sent el 594è en acabar i el 101è de la meva edat. En Josep Colomina va finalitzar en 975a posició, el 215 de la seva categoria amb una marca de 13 hores, 11 minuts i 27 segons.

Com vau viure l’experiència d’aquest Ironman?
L’experiència ha estat molt bona a tots els nivells, tan emocionalment com a nivell mental i físic. Hem tingut una altra perspectiva d’un cursa molt diferent a les viscudes anteriorment. Un cop finalitzada la prova, recordes moltes emocions, els moments bons i els dolents, però sobretot un gran felicitat.

Respecte als teus anteriors Ironmans, aquest ha estat més o menys dur?
Aquest ha estat sens dubte el més dur. Tant per les condicions metorològiques (pluja, vent, fred i calor) com perquè es tractava d‘una cursa única respecte a les 22 edicions anteriors a Lanzarote. Els forts desnivells i els recorreguts “trenca-cames” han fet que fos una competició dura i èpica.

Durant la competició, quin va ser el moment més complicat de superar?
Els 180 quilòmetres de bicicleta. Al no poder ingerir aliments sòlids, vaig tenir fortes enganxades musculars. Eren tan extremes que no podia gairebé pedalejar. Vaig creure que no podria continuar amb la marató, perquè ja no em quedaven forces.

Hem vist que el nivell dels competidors era molt elevat. El repte en una prova d’aquestes ha de ser acabar-la?
El repte es acabar-la, però si ja portes diverses edicions, com és el meu cas, busques millorar temps per al teu repte personal. Si no surt bé, llavors canviesel xip i decideixes ser ‘finisher’costi el que costi. De fet, tens fins a 17 hores per acabar l’Ironman.

Quina importància te la preparació física per competir en un Ironman? I la fortalesa psicològica?
La preparació física es molt important per estar segur de tu mateix. La psicològica-mental és aquella que et fa tirar endavant en els moments més difícils. La psicològica es treballa dia a dia, entrenant i repetint-te que si vols, pots. Només has de voler complir el teu somni perquè es faci realitat, encara que s’hagi de lluitar molt.

Per què creus que cada vegada hi ha més practicants de triatló?
Crec que és un esport molt vistós i que combina tres esports molt complets. No hi ha la monotonia de practicar cada dia el mateix esport. A més, aquí tenim figures de renom com Javier Gómez-Noya, Marcel Zamora, Clemente Alonso, Eneko Llanos, Saleta Castro, Virginia Berasategi i Miquel Blanchart, segon a l’Ironman de Lanzarote d’aquest any. Amb aquest ressò mediàtic, la gent agafa molta empenta per animar-se i començar a gaudir d’un esport tan bonic com és el triatló.

Quins avantatges té el CN Molins per als teus entrenaments?
Els avantatges del CN Molins són molts: tenim una piscina olímpica, sales de fitness, activitats dirigides, fisioterapeuta, entrenadors personals, etc. Així, durant l’any puc combinar tot tipus d’activitats per iniciar la pretemporada amb garanties d’èxit per assolir els meus reptes.

Què pot fer el Molins per a difondre la pràctica del triatló?
Crec que tenim una molt bona cantera d’esportistes a nivell de natació competint a Catalunya. Potser algun d’aquests esportistes en un futur voldrà provar aquesta disciplina. Gràcies a la bona feina de formació del club podrem assolir un bon nivell tant de duatló com de triatló. Es podrien fer xerrades a nivell informatiu a les instal·lacions del club i escoles formatives amb els pares i els monitors.

Quins reptes et marques de futur?
Els reptes de cara al futur són molts i variats, ja que avui per avui l’oferta de proves a nivell internacional és enorme. Cal estudiar bé les preferències a mesura que agafes experiència, però m’agradaria molt fer l’Embrunman, l’Ultraman, l’Ironman de Hawaii i el Cape Epic. En un futur m’agradaria que Barcelona organitzés un Ironman per a què el públic en general gaudís dels millors triatletes catalans en persona.

Comments are closed.

CLUB NATACIÓ MOLINS DE REI

Inscriu-te al nostre newsletter ara per a conèixer tot el que passa al Club Natació Molins de Rei.

NEWSLETTER

SEGUIEX-NOS A…