Des d’aquesta temporada, la Piscina Municipal de Molins de Rei acull un taller de prevenció i rehabilitació de limfedemes.

L’activitat està dirigida a les dones que tenen o han tingut càncer de mama i que els hi han extirpat els ganglis limfàtics. Aquesta intervenció pot provocar l’acumulació de líquid en el braç i la mà del costat operat, produint una inflamació per la pèrdua de la capacitat de drenatge que s’anomena limfedema.

La Mercè Sallés és la voluntària que realitza el taller. Va patir càncer de mama i va desenvolupar un limfedema. Gràcies a un programa de l’ICO de Bellvitge va aprendre a fer exercicis de rehabilitació dins de l’aigua i d’aquí va sorgir la idea de fer el taller a la Piscina Municipal. “Des de l’Associació de Prevenció i Informació Càncer Molins vam parlar amb la gerència del CN Molins per poder fer les sessions a la piscina. La resposta del Club va ser molt positiva i de plena col·laboració” explica la Mercè.

La professora del taller descriu els beneficis de les classes: “gràcies als 16 exercicis que fem dins de l’aigua millorem la mobilitat dels braços, millorant notablement la tibantor i el dolor a les dones que ja se’ls hi ha format”. Segons la Mercè, per a ella és “un gran moment perquè a més de fer les rutines que em van bé a mi en el meu procés de rehabilitació, estic ajudant altres dones que estan en la mateixa situació que jo”.

Aquest taller consta de 20 sessions, es realitza els dimarts i els dijous de 12h a 12.45h i és gratuït per a les sòcies del Club, mentre que les no sòcies només han de pagar 10 euros per l’ús de la piscina. Les inscripcions s’han de fer trucant al 675780971 o al 672021403 o enviant un correu electrònic a info@picam.eu.

Actualment el grup que assisteix al taller està format per cinc dones d’entre 40 i 65 anys. Qualsevol persona interessada en sumar-s’hi ho pot fer en qualsevol moment, tot i que “recomanem fer les 20 sessions per aprendre els exercicis i així poder-ho fer després pel seu compte”, ressalta la Mercè. De fet, les persones que pateixen limfedema han de seguir fent aquests exercicis durant tota la vida. L’objectiu final és que la qualitat de vida de totes aquestes persones millori i sigui el més saludable possible.

Comments are closed.

CLUB NATACIÓ MOLINS DE REI

Inscriu-te al nostre newsletter ara per a conèixer tot el que passa al Club Natació Molins de Rei.

NEWSLETTER

SEGUIEX-NOS A…